Suunnittelukokoukset alkoivat

Enemmän kuin yksi pää on aina hyvä.  Sunnuntaina siis lyhyt suunnittelupuhelu, maanantaina Skype-sessio (meitä oli 3), tänään tiistaina ACP (meitä oli kaiken kaikkiaan 7+1, tuo +1 mainitsi painokkaasti hiii ja iii useaan otteeseen). Aikataulujen, roolien ja tapahtumien suunnitteludokumentti on alkanut rakentumaan ja sitä voi seurata (Google-dokumentti) sekä kommentoida (Google-lomake) avoimesti verkossa.

Tuohon aikataulu- ja työnjakokäsikirjoitukseen ei saada mahtumaan kaikkea vaan tarvitaan myös toinen tekniseen toteutukseen liittyvä käsikirjoitus. Tekniikkaa hoitelee iso joukko ihmisiä, joten työnjaon on oltava selkeä jo hyvissä ajoin. Meidän pitää esimerkiksi purkaa ja pystyttää oleellisia rakennelmia ripeästi. On myös osattava ajoittaa kuuden näytön tapahtumat esityksen tahtiin niin, että välillä kaikilla näytöillä näytetään samaa ja välillä näytöt jaetaan eri toiminnoille. Ja kaiken päälle tietenkin tarkka pohdinta siitä, miten kaikki jaetaan verkkoon, eikä vain yhteen paikkaan vaan saman tien (ainakin osittain) kolmeen eli ACP, Second Life ja Funet. Tässä kaikessa tarvitaan lauma mestareita!

Kävimme läpi Online-ITK:n kulkua ja idea alkaa olla paketissa. Tarvitaan vielä vastuuhenkilöitten panosta. Kehys on kumminkin luotu. Mietimme muita toteutuksia, vähiten kuitenkin Yrittäjyys-teemaseminaaria, koska sen ryhmän ihmisiä ei vielä ole montaa ehtinyt suunnittelujoukkoihin. Yrittäjyys-teemaa herätelläänkin ensi viikon suunnittelupalaveriin.

Keksimme yhdessä monta hauskaa ideaa, kuten ensin sen, että suureen saliin tarvitaan julisteita, joissa selitetään havainnollisesti kalamaljan idea (how-to), sitten se, että tehdään kokonaisuuteen liittyen passi (jossa voi olla myös mainoksia someyrityksistä) ja edelleen siitä, että passissa voisi olla myös kalamaljaohje ja kaiken kaikkiaan kootaan kaikki Sometu + AVO -asiat yhteen. Pinssejä tilataan lisää. Vanhoja ilmapalloja on vielä jäljellä. Koska kalamaljaan saatavat nojatuolit lienevät harmaita, jätimme hautumaan, millä piristetään maljan ilmettä.

Koska konsepti on uusi ja uniikki, päätimme priiffata jokaisen vetovastuullisen. Tiedossa on siis Annen ja Villen Skype-puhelu henkilökohtaisesti tai parittain. Miehitykseen laadittiin myös sairastumisten ja muiden äkkijuttujen varalle varahenkilöt. Ja niin edelleen...

Tässä on siis tuhat ja yksi asiaa! Mutta turvallinen meininki, osaajia ja toimeen tarttujia mukana. Myös oman toimen ohella ja vapaa-aikanaan, kuten nuori herra hiii-iii.


Share/Save/Bookmark

0 kommenttia: (+add yours?)

Lähetä kommentti