Sometun lehdistötiedote #ITK2010

Linkki tiedotteeseen ja alla teksti http://tinyurl.com/y35m6l5


Kalamalja ja café – Sometu-verkosto tuulettaa ITK:ssa konferenssirutiineja

Konferenssikyllästymisestä ja paneelikeskustelujen uuvuttavuudesta kirjoiteltiin viime vuonna siellä täällä. Vuoden 2007 lopulla syntynyt sosiaalisesta mediasta ja oppimisesta kiinnostuneiden Sometu-verkosto otti kopin. Torstaina 22.4. konferenssiväki Hämeenlinnassa pääsee kalamaljaan ja perjantaina 23.4. kierretään kahvittomassa kahvilassa. Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa eli ITK-konferenssi kerää yli 1 500 aiheesta kiinnostunutta 22.-23.4.

Puhuja tai pari salin edessä, diaesitys selän takana ja ehkä jokunen kommentti muutoin passiivisesti kuuntelevalta saliyleisöltä. Kaavassa ei toki ole mitään vikaa, mutta jotain muutakin voidaan tehdä, kun saadaan suuri joukko alan asiantuntijoita koolle samaan tilaan. Konferensseissa viime aikoina yleisön asiantuntemukselle on avattu tilaa nettiin esimerkiksi Twitterillä. Sometu-verkoston rutiininrikkojat etsivät kuitenkin jotain vielä radikaalimpaa.

Kalamaljassa luennon sijaan tarinoita

ITK-konferenssin pääsalissa torstaina kuka vain voi astua Sometu-verkoston kalamaljaan ja perjantaina kierretään kahvilapöydissä, joista puuttuu kahvitarjoilu. Kalamalja on konferenssisalin keskelle rakennettu koroke, jolle on sijoitettu viisi tuolia. Yksi tuoleista on tyhjä. Alustajat aloittavat, mutta heidän roolinsa on vain viitoittaa keskustelua ja innostaa yleisö mukaan.

Kuka tahansa voi istuutua tyhjään tuoliin, jolloin jonkun on poistuttava kalamaljasta ja juttu jatkuu. Äänessä ovat vain keskellä olevat ihmiset. Tavoitteena on, että lopussa kalamalja on yleisön valloittamana ja tarina on kutoutunut alustajien antamilla eväillä osallistujien ohjaamaan suuntaan.

Torstain teemana Sometu-verkoston tapahtumassa on sosiaalisen median siirros opettamisen ja oppimisen arkeen. Perjantaina puhutaan sosiaalisesta mediasta yrittäjyydessä ja työtapa vaihdetaan kahvilaksi. Sali on jaettu neljään lohkoon. Jokaisessa lohkossa on porinapöytä, jossa alustajat sytyttävät keskustelun eri teemoista. Yleisö kiertää vartin sykkeellä tunnissa koko salin. Odotettavissa on toritunnelmaa ja ainakin jotain uutta.

Sometu-verkoston ITK-osallistumista voi seurata blogista http://itk10.blogspot.com

Sometu-verkosto http://www.sometu.fi/ on koonnut reilun kahden vuoden aikana jo lähes 3000 kirjautunutta löyhään ja avoimeen verkostoon.

Sometu on eräs Avoimet verkostot oppimiseen eli AVO-hankkeen foorumi niin verkossa kuin maatapahtumissakin. AVO-hanketta luotsaa Suomen eOppimiskeskus http://www.eoppimiskeskus.fi/avo/

Lisätietoja Sometu-verkoston ITK-tapahtumista:
Ville Venäläinen ville.venalainen (at) otavanopisto.fi puh. 044 794 5102
Anne Rongas anne.rongas (at) gmail.com puh. 040 518 1229


Share/Save/Bookmark

0 kommenttia: (+add yours?)

Lähetä kommentti