Sosiaalinen media yrittäjyydessä -teemaseminaari

Ja rautalankaohjetta Sometun yrittäjyys-aktiiveille, vaikka suuri osa onkin hienosti kartalla ja toistaan kiinnostavammat teemat kirkkaina ja kiillotettuina konferenssikuntoon.

Silti vielä lyhyesti:
Teemaseminaari toteutetaan torimuotoisena. Jokaisella ryhmällä on neljä 15 min esitystä. Kun ryhmät siirtyvät toiseen teemaan on välissä 2 min vaihtoaika. Koko seminaarin kesto on 1 h 15 min.
Tila on jaettu neljään lohkoon, jokaisella teemalla on screen käytössään esitysmateriaalia varten. Panelistit ja ryhmien vetäjät sijoitetaan perinteisesti screenin eteen ja yleisö heidän eteensä.

Koska tilassa on neljä esitystä samaanaikaan, voi äänentoisto olla haasteellista. Useat ryhmät ovatkin jo päättäneet tehdä esityksensä visuaalisesta osasta vain muutaman dian tai kysymyksen vaikkapa Prezillä. Pääpaino "torilla" on kysymyksillä ja keskustelulla.

Mitään osaa Yrittäjyyden teemaseminaarista ei jaeta verkkoon automaatiolla- vaan tietysti kukin ryhmä ja osallistujat ovat vapaat viemään ja virtauttamaan esityksensä teemoja verkossa ennen, aikana ja jälkeen ITK:n!

Eli vielä ohjelma yksinkertaisuudessaan:

Yleisö saliin
Intro 5 min Jarmo Tanskanen, Valopi Oy, info 5 min Tekes valmistelutyöstä Pekka Ollikainen. Anne Rongas ohjaa osallistujat ryhmiin ja kertoo mistä on kyse (esittelyyn ja 4 ryhmävaihtoon on käytettävissä yht 5 min eli napakkaa ohjeistusta on luvassa)

Jokainen ryhmä käyttää 15 min esitykseensä (torikeskustelupaneeliin), jonka jälkeen juontaja puhaltaa pilliin ja jokaisen yleisössä on vaihdettava toiseen ryhmään. Tämä toistuu siis 4 kertaa!

Lopussa kiitos!

Tässä vielä ryhmät, tiedot panelisteista päivitetty ainakin osin wikiin:

a. Vuorovaikutustalous ja markkinointi (Ulla Lukkari ja Sanna Brauer)
b. Virtuaalikuluttajuus (Pekka Qvist ja Jere Rinne,Miika Huhtinen)
c. Sosiaalinen media ja yritysverkostot (Susanna Kivelä, Tuija Marstio, Timo Rainio, Janne Ruohisto , Pauliina Mäkelä)
d. Yrittäjyyskasvatus sosiaalisessa mediassa (Anne Rongas, Jari Sjölund, Pekka Hytinkoski, Pieta Tukkimäki-Hildén, Mervi Jansson)

Ryhmät ovat huolehtineet panelistiensa saatavilla olemisen ja saapumiseen liittyvät seikat - ovathan? :)

Mainiota ITK:ta kaikille!
Share/Save/Bookmark

2 kommenttia: (+add yours?)

JariS kirjoitti...

Lisään vielä ryhmän d panelistiksi: Jaana Seikkula-Leino

Marko Sykkö kirjoitti...

Hyvä, tiivis eteneminen. Haastetta tulee kuitenkin noissa 5 panelistin ryhmissä, että kaikki saavat sanottavansa sanottua ajan puitteissa. Lyhyestä siis virsi kaunis. Tästä tulee jännää! ;)

Lähetä kommentti